Om Lustikulla

Liljeholmen - En växande stadsdel med historia

Lustikulla som krog och mötesplats har en rik och lång historia från tiden då Liljeholmen till stor del obebyggt runt sjön Trehörnaren (numer Trekanten). År 1669 byggdes den första flottsbron från Hornstull till Liljeholmen, på den tiden var krogen den enda utmärkta punkten på Liljeholmen.

Lustikulla föregicks av namnet Ludikulla som kännetecknade de goda jaktmarkerna kring sjön. Verbet "att ludra" användes i betydelsen "att lurpassa". Torpet som sedan byggdes på jaktmarkerna fick namnet "Luderkulla", högst dubbeltydigt på den tiden. Torpägaren som även drev krogen, bytte sedermera namnet till Lustikulla.

Utanför nuvarande Restaurangen på Lustikulla kan man se Katrinebergs gård som fått namnet efter ägarinnan Katarina Sandman. Gården var en del av Årsta godset men köptes senare av Carl Olsson, chef för dåvarande Nummerlotteriet och byggdes om till sitt nuvarande utseende. År 1987 invigdes Gården åter och under hela 90-talet utgjorde den en del av Lustikullas konferensverksamhet. Med sina toscanska kolonner så ger det fortfarande ett imponerande intryck vid lunchserveringen för konferensgäster.

Sedan 2000-talet pågår en stor förändring i området kring Lustikulla. Affärsområdet Stora Katrineberg har omvandlats till ett område där kontor möter bostäder. Liljeholmstorgets Galleria förser sina besökare med möjligheter till shopping och service och stationen Liljeholmen har blivit en viktig knytpunkt för kollektivtrafiken. I framtiden finns planer för ytterligare hundratals bostäder, utökad service och genom en ny skyline vid Liljeholmsbron förstärka samhörigheten med Hornstull.

Mötestjänster
Vi erbjuder mötestjänster såsom deltagarhantering, namnbrickor och mobildagis. Hör av er till oss på info@lustikulla.se så hjälper vi er!

Kontaktuppgifter

Hitta
Liljeholmsvägen 18
117 61 Stockholm

Ringa
08-556 321 60

E-posta
info@lustikulla.se

 

Hitta via kollektivtrafiken

Tunnelbana/Tvärbana: Liljeholmen 
Tag utgången mot tvärbanan (se skyltar i tunnelbanan).


Korsa spåren och följ vägen till vänster (du är nu på Liljeholmsvägen). Nere vid T-korsningen går du över vägen och forsätter till höger. Lustikulla ligger i det gula tegelhuset på vänster sida.

 

Parkering

Det finns flertalet parkeringsmöjligheter i närheten av Lustikulla. Åk förbi Liljeholmsvägen 18 mot vattnet så hittar ni betalparkering på höger sida.

 

© AB Liljeholmen Konferens & Event - Lustikulla

Search